• Čokoládový máslový krém

    Čokoládový máslový krém

    Cukr krupici, smetanu, kakao jemně vaříme, dokud se nám cukr nerozpustí. Poté odebereme z plotny a dovnitř přidáme kakaovou polevu. Vše dokonale promícháme, dokud se nám poleva úplně nerozehřeje. Takto vytvořenou hladkou, homogenní hmotu vychladíme.

    Zobrazit celý recept

  • Linecké těsto

    Linecké těsto

    Moučkový a vanilkový cukr, Stellu, citrónovou kůru a vejce spolu dokonale promícháme. Vytvoříme tak homogenní, dokonale hladké těsto. Mouku přidáváme až po vypracování těchto surovin. S moukou pracujeme rychle, avšak opatrně tak, aby se nám nezapařila.

    Zobrazit celý recept

  • Řezy s kokosovými pilinami

    Řezy s kokosovými pilinami

    Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které pečeme přibližně 30 min. Upečenou a vychladlou buchtu potřeme krémem a posypeme vychladlými pilinami, které jemně přitlačíme do moučníku. Hotovou buchtu necháme vychladit asi na 2 hodiny.

    Zobrazit celý recept

  • Lehký vánek

    Lehký vánek

    Z tuku, moučkového a vanilkového cukru a rumu utřeme pěnu. Postupně přidáváme žloutky a mléko. Z bílků vytvoříme tuhý sníh. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva. Mouku a tuhý sníh z bílků střídavě zlehka vmícháme do pěny. 

    Zobrazit celý recept

  • Lahodné krémeše

    Lahodné krémeše

    Potřebné množství mouky smícháme s jedlou sodou, přidáme zbylé suroviny dle receptu a na vále vypracujeme vláčné těsto. Medové těsto by mělo vždy chvíli odpočívat v chladu. Těsto si rozdělíme na 2 stejné díly, z každého vyválíme placku na rozměry plechu.

    Zobrazit celý recept

  • Buchta s tvarohem a ovocem

    Buchta s tvarohem a ovocem

    V prvním kroku si připravíme náplň moučníku: tvaroh promícháme se žloutky a cukrem. Na vál jsme si připravili potřebné ingredience - mouku s práškem, cukrem, Stellou Extra a žloutkem a mléko, které přidáváme dle potřeby. Do hladka zadělané těsto rozdělíme přibližně na 2 půlky.

    Zobrazit celý recept

Pošlete nám Váš recept